Vítejte, můžete se přihlásit nebo zaregistrovat.
Váš nákupní košík je prázdný!

Garden of life - kvalita

Výjimečnost proteinů Garden of life

Proč jsou naše proteiny Garden of Life nejkomplexnější a tedy i nejlepší, co můžete v této kategorii rostlinných proteinů v ČR a SK koupit? Takto komplexní rostlinný protein jinde nenajdete. Zkuste posoudit, zda i vaše proteiny mají srovnatelnou kvalitu. Přečtěte si více.

Proteiny Garden of Life výhody:

  1. Jsou RAW, Vegan, Organic, Neobsahují: mléko, lepek, soju, nejsou geneticky modifikované.
  2. Neobsahují žádná plniva, žádné syntetické živiny, žádné umělé sladidla, příchutě ani konzervační látky.
  3. Garden of life proteiny nejsou mono proteiny (tedy složeny z jednoho druhu proteinu)- podporujeme rozmanitost, tak jako sama příroda, pro tělo je to výhodnější.
  4. Navíc mají certifikát Certifikace Informed-Choice tento zajišťuje celosvětový standard pro čistotu sportovních doplňků.
  5. Obsahují navíc potřebná probiotika, enzymy a vitamíny – to vše synergicky podporuje trávení, tedy efektivní vstřebání a využití proteinu v těle. Toto je klíčová vlastnost, která činí naše proteiny výjimečnými a posouvá naše proteiny za hranici běžně dostupných proteinů. 
  6. Když tedy všechny složky proteinů Garden of Life spojíme dohromady, zajistíme tím vynikající synergický efekt a jedinečnou využitelnost a kvalitu těchto produktů.

Probiotika a enzymy, vitamíny jsou do proteinu přidávány v potřebném poměru, aby dostatečně zajistili a podpořily využití proteinu v těle. Je to velmi podstatná složka našeho výrobku. Je skvělé použít jakýkoliv kvalitní protein, ale neméně podstatné je pomocí probiotik a enzymů podpořit jeho správné vstřebání a využití. Naše proteiny jsou udělány tak, abyste se o toto nemuseli již starat. Ne každý člověk má právě takovou střevní mikroflóru, která se o správné trávení postará. Tím, že je máme přidány, tuto možnost eliminujeme a správně podpoříme.

Jakékoliv např. mono proteiny (složeny např. z jednoho proteinu), či jiné rostlinné proteiny dostupné v ČR nenabízí takovou rozmanitost a neobsahují navíc probiotika a enzymy, vitamíny podporující správné trávení a vstřebání a proteinu. Tím tedy (běžně dostupné rostlinné proteiny) ztrácí „svou výhodnost“ cenovou, či jinou a vlastně pak ztrácí na využitelnosti a kvalitě.

O výhodnosti probiotik a enzymů pro trávení a správnou funkci těla a trávicí soustavy se dozvíte více na internetu, nebo na našich stránkách. Probiotika a enzymy, vitamíny jsou skutečně nezbytné pro správné fungování trávicí soustavy, proto je vhodné je přidávat a podporovat tak správné trávení.

Samozřejmě by si někdo mohl říct, ano tak si probiotika enzymy koupím zvlášt. Ano, i toto je varianta, ale je jednak značně nepohodlná a taky mnohem v součtu dražší. (dáte navíc cca 250-450kč za oba přípravky).Navíc s největší pravděpodobností použijete potřebných probiotik na dávku proteinu buď málo anebo spíše příliš moc, nebo ne v takovém poměru.

Naše proteiny jsou proto vyladěny na nejvyšší možnou kvalitu a vstřebatelnost pro tělo.  Právě tyto vlastnosti je dobré při výběru proteinu brát v úvahu. Nejde přeci o to, kolik proteinu spotřebujeme, ale kolik skutečně efektivně pro tělo využijeme. Všechno tohle právě oceňují ti nejlepší, sportovci, kteří důvěřují špičkové kvalitě u výrobků Garden of Life.

Více o sportovcích se dozvíte na našem facebooku či webových stránkách.

 

Probiotika obsažená v našich proteinech - více informací:

Lactobacillus acidophilus

Jedná se o velmi užitečnou bakterii, která pomáhá udržovat přirozenou střevní a poševní mikroflóru. Jeho účinek je probiotický, tzn, že podporuje růst zdravých bakterií a potlačuje nežádoucí patogenní organismy. Užíváním acidophila se dá předcházet různým trávicím potížím, poševním infekcím i dalším onemocněním.

Velkým zdrojem acidophila je jogurt. Bohužel množství účinných živých bakterií v jogurtech velmi kolísá. Nejméně jich zřejmě nalezneme v různých jogurtech s prodlouženou trvanlivostí. Potravinové doplňky s obsahem Lactobacillus acidophilus či Lactobacillus bifidus jsou účinným alternativním zdrojem.

Dnes jsou dostupné nejen v jogurtech, ale Lactobacillus acidophilus je možné brát i jako výživový doplněk. Jeho konzumace napomůže znovu osídlit střeva dobrými bakteriemi. Vstřebávání živin je nesmírně důležitý a komplikovaný proces.Acidofily asistují při produkci nezbytných enzymů a zvyšují množství absorbovaných vitamínů. Pokud jich je dostatek, tělo lépe vstřebá vitamín K, B, vápník, laktázu a mastné kyseliny.

Lactobacilus acidophilus je užitečným léčebným doplňkem zejména:

  • po antibiotické léčbě, kdy napomáhá obnovit antibiotiky narušenou střevní mikroflóru
  • při průjmu, nadýmání, zácpa,
  • při syndromu dráždivého tračníku
  • při infekci močových cest
  • při vaginální kvasinkové infekci
  • při zápachu z úst
  • Napomáhá při trávení proteinů, produkuje vitamíny skupiny B,

 

Bifidobacterium animalis subsp. lactis (Bifidobacterium, BB-12®).

Tento kmen patří mezi nejlépe prověřené probiotické kmeny s podloženými účinky. Pracuje na formování imunitní ochrany celého organizmu a také stimuluje lokální ochranu. Napomáhá zdravé práci střev, zlepšení procesů štěpení a absorpci tuků, bílkovin a minerální výměny, syntézy biologicky aktivních látek a vitamínů.

Dobře odolný vůči kyselému prostredí v žaludku i žlučových kyselin, přežívá při pH 3-5 až po dobu 3 hodín. Tato vlastnost mu umožní bezproblémový přechod až do střev, kde velmi dobře ulpívá na střevní stěně. Je vysoce bezpečný a nebyly zaznamenány žádné nežádoucí vedlejší účinky.

 

Lactobacillus bulgaricus

Je rostlinného původu a získává se z rostlin pouze na území Bulharska.

Je v mléčném průmyslu známý jako "startovací kultura". Během výroby sýrů a jogurtů povzbuzuje růst ostatních probiotických mikrobů. V nehostinném kyselém prostředí žaludku je tato schopnost výjimečná jako samotné L. Bulgaricus. Pomáhá s absorpcí potřebných živin, odvrací škodlivé mikroby a toxiny. Pokud se rovnováha ve střevní mikroflóře oslabí, nadvládu pravděpodobně převezmou bakterie způsobující infekce. Naopak, pokud mikroflóra vzkvétá, nedovolí škodlivým bakteriím vstoupit do těla hostitele. L. Bulgaricus má v zažívacím traktu několik důležitých úkolů. Snižuje počet střevních infekcí tak, že vetřelce vyloučí ve formě konečných produktů metabolismu, například kyselin.

Pomáhá rozkládat některé hůře stravitelné složky potravy a tím napomáhá udržovat organismus v rovnováze. Prokázaný byl jeho pozitivní účinek v boji proti bakterii Candida. Lactobacillus Bulgaricus vytváří přirozené antibiotika. Ty mohou mít široké spektrum funkcí podporujících imunitní systém. Další užitečnou funkcí je blokování přilnavosti škodlivých bakterií na stěnu střeva. Pokud se mikroorganismy nemohou usadit na střevní sliznici, nemají velkou naději na úspěch. Proto je tato schopnost probiotika velmi důležitá.

Mikroflóra obohacená o L. Bulgaricus, vytváří v střevní sliznici obrannou linii. Odvádí škodlivé bakterie z důležitých částí a zabraňuje mikroorganismům, aby se přichytily na stěny střeva. Pracuje unikátním způsobem. Vytváří složité "bojové strategie" proti škodlivým organismům. Přizpůsobí se v nepříznivém prostředí a povzbudí další součásti mikroflóry k tomu, aby se úspěšně usídlili. Lactobacillus Bulgaricus musíme do těla neustále doplňovat, protože se snadno vyplavuje.

 

Lactobacillus plantarum

Vylučuje přirozeně v těle vyskytující antibiotikum lactolin a je známý svou schopností vázat jednu z esenciálních aminokyselin - lysin, který má pozitivní účinek v boji proti různým virům. Chrání základní živiny, vitamíny a antioxidanty a eliminuje toxické složky stravy. Velmi dobře poslouží při syndromu dráždivého tračníku.

  • Tento kmen se nachází ve třech různých antimikrobiálních výrobcích
  • Pokud není tento kmen přítomen ve střevní mikroflóře, střeva pořádně nefungují
  • Bylo prokázáno, že Lactobacillus plantarum má imunomodulační vlastnosti a může zabránit střevním infekcím

 

Saccharomyces cerevisce (pivovarské kvasnice)

Kromě zdraví prospěšných bakterií se však mezi probiotika řadí i některé kmeny kvasinek. Konkrétně se jedná o Saccharomyces boulardii a Saccharomyces cerevisiae. Mezi bakteriemi a kvasinkami existuje několik zásadních rozdílů.

Kvasinky jsou větší než baktérie. Při konzumaci kvasinek jsou schopny pokrýt větší plochu střeva, a tím ji lépe ochránit před invazí způsobenou patogenními baktériemi. Kvasinka je schopna snadněji odolat nepříznivým podmínkám v žaludku, vyvolaných především vysoce kyselými žaludečními šťávami, a následně dosáhnout střeva.

  • účinné při zvýšené tvorbě žluči,
  • vhodné při nadýmání,
  • při zácpě,
  • neutralizuje a pohlcuje kyseliny,
  • zlepšuje trávení cukrů,
  • odbourává hromadění kyseliny mléčné a octové,
  • pomáhá při problémech s trávením,
  • neutralizuje játra,
  • pomáhá při žaludečních vředech,
  • zlepšuje stav pokožky, pomáhá při problematické pleti

 

Enzymy obsažené v našich proteinech - více informací:

Trávicí enzymy jsou enzymy (bílkoviny s katalytickou funkcí), které umožňují trávení, tedy rozklad různých složek potravy na jednodušší stavební celky. Trávicí enzymy se řadí mezi enzymy hydrolytické – katalyzují totiž rozklad, jehož činitelem je voda. Drtivá většina trávicích enzymů se dá rozdělit do jedné ze čtyř kategorií podle typu molekul, které rozkládají:

  • proteázy – rozklad bílkovin na aminokyseliny
  • lipázy – rozklad tuků na mastné kyseliny
  • nukleázy – rozklad nukleových kyselin na nukleotidy
  • různé amylázy, sacharázy, maltázy, celulázy a podobně – rozklad sacharidů

Trávicí enzymy tvoří celá řada různých mikroorganismů, houby či dokonce některé rostliny (enzymy mnohých masožravých rostlin), nicméně k největšímu rozvoji trávicích enzymů došlo u živočichů. Také trávicí soustava člověka obsahuje široké spektrum různých enzymů, jež umožňují trávení potravy.

 

Proteáza:

Enzym rozkládající-štěpící bílkoviny (proteiny) na menší části – peptidy, proto tento název.

Proteáza či proteináza je vlastně označení pro celou skupinu enzymů. Proteázy patří mezi fylogeneticky (z hlediska vývoje druhů organismů) velmi staré bílkoviny, které se vyvinuly už u primitivních organismů, tzv. archebakterií. Je známo celkem 6 různých typů proteáz.

 

Lipáza

Lipáza je enzym ze skupiny hydroláz, rozkládající tuky na glycerol a mastné kyseliny (na absorbovatelnou formu). Lipáza tak řídí množství syntetizovaného tuku, zajišťuje redukci tukové zásoby a v dostatečném množství je schopna pomoci při jeho spalování. Lipázy jsou v podstatě přítomny ve všech důležitých orgánech lidského těla. Do trávicí soustavy je vylučují zejména žlázy v ústech (na jazyku) a v slinivce břišní.

 

Bromelain:

Bromelin je enzym obsažený v čerstvém ananasu. Štěpí bílkoviny a sráží mléko. Potravinové doplňky se obvykle vyrábí ze stopky ananasu a jsou poněkud odlišné od enzymu obsaženého v plodu. Stejně jako jiné enzymy je však ničen teplem. Pro svůj protizánětlivý účinek je Bromelain velmi užitečný při léčení bolestí a otoků spojených s podvrknutím kloubů a zhmožděním svalů, přispívá k urychlení při léčení ran, popálenin a revmatických zánětů kloubů, zánětu vedlejších nosních dutin. Může být vhodný (tradiční užívání) např. při revmatoidní artritidě, astma, angíně. Brání přílišnému shlukování krevních destiček, je tento enzym prospěšný také v prevenci srdečních chorob, příznivě může působit při rizicích trombózy.

 

Papain:

Papain patří mezi enzymy, který štěpí proteiny. Získává se z rostliny papaya a z některých dalších plodů. Enzym se získává frakcionováním, odstřeďováním a ultrafiltrací z mléčné šťávy nezralých plodů papáji. Indiáni karibské oblasti již před staletími zpozorovali, že maso zabalené do širokých listů papáje rychle změkne. Právě výtažek z papáje, který maso změkčí ještě předtím, než začne jeho trávení v žaludku.

Příznivě působí:

  • napomáhá trávení masa
  • zlepšuje činnost žlučníku, slinivky břišní a tlustého střev
  • omezuje záněty
  • má příznivé účinky při kloubním onemocnění
  • odbourávat fibrin z vnitřních stěn cév - zamezuje vzniku trombóz
  • má projasňující vliv na povrch zubů
  • vhodný doplněk onkologické léčby - může snížit nepříznivé účinky způsobené radioterapíi a chemoterapíi
  • příznivě působí na ekzémy a nekrosy (rány s odumřelými tkáněmi)
  • příznivě působí na bércové vředy

 

TOPlist